Getuigen en Luisteren – Onder dat motto hield de Mariënburgvereniging op 18 november 2023 haar jubileumbijeenkomst, tevens jaarcongres.

De Mariënburgvereniging bestond 40 jaar en dat was reden voor een feestje én een kritische blik op waar we staan als vereniging in de huidige constellatie van kerk en maatschappij. De titel van dit congres “Getuigen en Luisteren. Tussen bewustwording en koersbepaling” is helemaal in lijn met het Synodaal Proces van de katholieke kerk, dat op dit moment actueel is. De Mariënburgvereniging blijft getuigen van de Geest die in ons leeft, maar zij leert ook (opnieuw) te luisteren naar wat er gaande is in kerk en samenleving.
In een onderhoudend programma kwamen respectievelijk de voorzitter Harrie van de Akker, theoloog Erik Borgman en liturgiste Marian Geurtsen de jubilerende leden inspireren. De voorzitter nam de meer dan 100 aanwezige leden en genodigden mee in zijn bespiegelingen over verleden, heden en toekomst. De voordracht van Erik Borgman triggerde de Mariënburgers over kansen en risico’s van het ‘eigen gelijk’. Marian Geurtsen nam de aanwezigen mee in de diversiteit aan vieringen en spiritualiteit en zette ze aan het werk om zelf litanieën, zegenbedes en novenen te produceren. Nadat onverwacht hoog bezoek ‘uit het voorgeborchte’ de vereniging had vermaakt, werd de dag afgesloten met een feestelijke borrel. Bijgaande foto’s getuigen van een mooie dag. Het inhoudelijk verslag volgt later.

Voorzitter Harrie van den Akker

Erik Borgman

Marian Geurtsen

Een goed gevulde zaal links

Een goed gevulde zaal rechts

Voorste rij genodigden

The two Popes

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *