Lezing Huub Schumacher

Afdeling West Noord-Brabant nodigt u uit

Eerste Mariënburg lezing 2019-2020
door Huub Schumacher
MODERNE IDEOLOGIËN…

Wanneer: maandag 16 september 2019
Aanvang: 19.30 uur, tot 21.30 uur
Waar: Mariastede, St Theresiastraat 44 Roosendaal
Toegangsprijs: € 10,- voor de gehele avond

Er hangen momenteel gevaarlijke ideologieën in de lucht…
Hoe er op te reageren?
Over moderne ideologieën gesproken, daar lusten we in onze samenleving pap van! Ze waaien van alle kanten tegen mensen op.
Om er zomaar eens een drie te noemen:
-De hang naar behoud van de eigen identiteit.
-De ongeremde groei van welvaart en bezit.
-Onze zucht naar een gegarandeerde veiligheid.
Zeg nou zelf, in onze dagen zetten we ze op steeds hogere tronen. Dagelijks vallen we er voor op onze knieën en branden er zakkenvol wierook voor! Als het moet, gaan we ervoor over lijken: Voor het behoud van onze identiteit moet al wat vreemd is weg !
Als er maar een half procentje minder economische groei is dan raken we als Nederlandse samenleving volkomen in een depressie ! Voor onze veiligheid creëren we een wapenarsenaal waarmee we met gemak de hele wereld aan flarden kunne schieten! Over aanbidding gesproken …
Ik zou wel eens willen weten of christelijk geloven niet ‘iets in haar tas heeft’ wat onvoorstelbaar belang-rijk gaat worden willen we onze lieve wereld nog toekomst geven. Zou uitgerekend het christelijke geloof niet in staat zijn fundamenteel kritiek te leveren op de vele vormen van afgoderij die je vandaag de dag om je heen ziet. Het wordt een spannende lezing! Geef het door aan andere belangstellenden. U bent welkom.

Download hier de flyer.