Europese verkiezingen Stem voor een beter Europa…

Afgelopen week heeft onze ex-voorzitter Henk Baars namens Mariënburg deelgenomen aan de jaarvergadering van European Network ‘Church on the Move’ (EN-RE), een organisatie voortgekomen uit de Acht Meibeweging die zich vanuit een christelijke inspiratie inzet voor een betere wereld.

Naar aanleiding van de aanstaande verkiezingen voor het Europees Parlement heeft EN-RE een persbericht uitgegeven waarin zij aangeeft zich in te blijven zetten voor:

  • een grotere maatschappelijke cohesie op basis van een meer democratisch beleid dat zich verzet tegen de buitensporige macht van de markteconomie en de hegemonie van de internationale financiële wereld
  • verbetering van sociale zekerheid, sociale rechtvaardigheid en werkgelegenheid
  • vermindering van de ongelijkheid
  • een beleid voor de opvang en integratie van migranten, met inbegrip van het redden op zee. Een dergelijk beleid – de zogenaamde ‘humanitaire weg’ – moet aanvaard worden door alle lidstaten van de Europese Unie. Een nieuw gekozen Europees Parlement zou de thans gehanteerde
  • Dublin-richtlijn (asiel aanvragen in het land waar je aankomt) moeten annuleren
  • een strikte toepassing van de verbintenissen aangegaan op de klimaattop in Parijs.

Het Europees Netwerk EN-RE is van mening dat er een ander, beter Europa mogelijk is en stelt dat de verkiezingen voor het Europees Parlement in mei een grote uitdaging zijn voor een rechtvaardiger samenleving in de Europese Unie.

Het bestuur van Mariënburg roept de Mariënburgleden op bij de Europese verkiezingen deze week hun stem uit te brengen in overeenstemming met bovenstaande idealen uit het EN-RE persbericht.

Het Mariënburgbestuur.

Klik hier voor het volledige persbericht