1000 Stemmen zingen Oosterhuis

1000 Stemmen Staand Mariënburg organiseert op 21-10 tezamen met 2 geloofsgemeenschappen, te weten Leerhuis en Liturgie Brabant te Veldhoven en Stichting Oecumenische Vieringen Eindhoven, in Muziekgebouw Eindhoven een groot evenement “1000 stemmen zingen Oosterhuis”.

In het kort:

Locatie: Muziekgebouw Eindhoven
Evenement: 1000 Stemmen zingen Oosterhuis
Datum: zondag 21 oktober 2018 / 14:30 – 17:00 uur
Inloop vanaf 13:30 voor de Ontmoetingsmarkt
Entree: € 27,50 excl. reserveringskosten, incl. pauzedrankje

KLIK HIER VOOR TOEGANGSKAARTEN MUZIEKGEBOUW EINDHOVEN

1000 Stemmen zingen…! Wie de vorige edities van deze gebeurtenis in 2014 en 2016 heeft bezocht heeft ervaren dat dit zeer feestelijke ja liturgische samenkomsten zijn waar uit volle borst kan worden gezongen. Met de medewerking aan dit feestelijke concert en ontmoetingsmarkt wil Mariënburg tot uitdrukking brengen dat geloofsgemeenschappen als de bovengenoemde van harte door Mariënburg worden ondersteund, maar ook wil Mariënburg op deze manier haar 35-jarig bestaan luister bijzetten. Komt dus allen naar dit bijzondere feest.

Met groot koor, orkest en een volle zaal vieren we de 85-ste verjaardag van Huub Oosterhuis. Centraal thema is onze zorg om de aarde. Uitgevoerd wordt “Het Lied van de Aarde” onder leiding van Geert Hendrix, directeur van de Muziekacademie van Lier en docent aan het conservatorium in Antwerpen. Voorafgaand aan de uitvoering zal Huub Oosterhuis een inleiding op dit werk geven. Na de pauze dirigeert Tom Löwenthal 16 liederen van Oosterhuis, op muziek van Bernard Huijbers, Antoine Oomen, Tom Löwenthal en Arjan van Baest.

Zangers van meer dan 50 koren uit Nederland en Vlaanderen doen hieraan mee en ondersteunen de massale samenzang. Een van die liederen is het Zonnelied van Franciscus: … Gezegend is uw Naam om onze zuster moedertje aarde die de voeten draagt die ons bestiert en alle soort van vruchten en kruiden geeft en bloemen fonkelend…

Vanaf 13.30 uur is in de foyer van het Muziekgebouw een ontmoetingsmarkt: een uitgelezen gelegenheid om te zien en te horen wat geloofsgemeenschappen en ecclesiae bindt. Kijk voor meer informatie op www.1000stemmen.nl Via de website kan men zich aanmelden als zanger voor het groot koor of als deelnemer aan de ontmoetingsmarkt. Kaarten voor bezoekers zijn te reserveren via Muziekgebouw Eindhoven.

Het project 1000 Stemmen zingen Oosterhuis is een initiatief van Leerhuis & Liturgie Brabant, Mariënburg-Vereniging van kritisch katholieken-, Stichting Oecumenische Vieringen Eindhoven (SOVE) in samenwerking met Leerhuis- en Liturgieprojecten Lier (B) en Ekklesia Amsterdam. “Dat wij elkaar behoeden en doen leven!”

Uit Het Lied van de Aarde: ….Zo schiep God de mens naar zijn beeld. Vrouwelijk mannelijk schiep hij mensheid en sprak: wees vruchtbaar, maak deze aarde vol met geluk – dienen zul jij, behoeden, deze aarde van mij.

Contactpersoon: Marjon Starrowsky
Gijzenberg 2 5508 AN Veldhoven
040-2543453 / 06-33919118
e-mail: info@1000stemmen.nl

Download hier het volledige .pdf document