Oud-voorzitter Henk Baars geridderd

DEN HAAG – Henk Baars, oud-voorzitter van de Mariënburgvereniging en thans drijvende kracht, bestuurslid en voorganger van de Haagse Dominicus geloofsgemeenschap is 27 april jl voor zijn vele verdiensten geridderd tot Ridder in de orde van Oranje Nassau.

“Ooit opgeleid tot priester zet hij zich in voor zingeving en verdieping binnen het geloof en voor de samenwerking tussen verschillende kerkgemeenschappen in Den Haag. In deze internationale stad van recht en vrede strijdt hij voor kerk en vrede, voor vluchtelingen en voor minderbedeelden. Behalve dat is hij een van de trekkers achter ‘Delen Achter de Duinen’, een netwerk voor het eerlijker verdelen van onze rijkdom, een ‘kritisch katholiek’, een fantastisch voorzitter, een goede schrijver, een praktisch mens, medeoprichter van de Voedselbank Haaglanden en een echte verbinder”, aldus burgemeester Jan van Zanen bij de uitreiking van het lintje.

De Lintjesregen vond zoals gebruikelijk plaats op de laatste werkdag voor de verjaardag van de koning. Wie een lintje ontvangt, heeft zich bijzonder verdienstelijk gemaakt voor de samenleving. Dit jaar ontvingen in heel Nederland ongeveer 2840 mensen een Koninklijke onderscheiding. De uitreiking in Den Haag vond plaats in Theater Diligentia aan het Lange Voorhout.

Van de gedecoreerde mensen uit Den Haag zijn er 20 benoemd tot Lid in de Orde van Oranje-Nassau (LON), 14 tot Ridder in de Orde van Oranje-Nassau (RON) en 1 tot Officier in de Orde van Oranje-Nassau (OON).

Bron: https://www.rodi.nl/denhaag/nieuws/340248/deze-hagenaars-hebben-een-lintje-ontvangen