Laden Evenementen

« Alle Evenementen

Bijeenkomst over de synode. Paus Franciscus vraagt opnieuw onze inbreng!

12 maart 2024 van 19:30 tot 21:00

Luisteren en spreken in de volgende ronde van de synode. De synode gaat over de vernieuwing van de katholieke kerk. En in het bijzonder de rol en positie van leken.

Dit gesprek, ingeleid door Laetitia van der Lans, houden we naar aanleiding van het slotdocument van de Synode bijeenkomst van 4-29 oktober 2023, “een synodale kerk op zending”. 

De positie van vrouwen in de kerk is een van de centrale thema’s in het slotdocument van de eind vorig jaar gehouden wereldwijde synode-bijeenkomst in Rome. Ter voorbereiding op de volgende bijeenkomst, die plaatsvindt in oktober 2024, wordt iedereen gevraagd een bijdrage te leveren over de synode-thema’s. Belangrijke onderwerpen zijn de rol van leken en hoe vrouwen meer verantwoordelijkheid krijgen in de leiding  van de kerk. Luister en praat mee over dit onderwerp!

Theoloog Laetitia van der Lans vertelt over het belang van deze synode, over de uitkomsten van de synode in oktober die belang hebben voor onze kerk. Waarom het belangrijk is je te laten horen en participeren en hoe zij er zelf in staat. Vervolgens gaat Laetitia in gesprek met de aanwezigen over de kansen die ieder persoonlijk ziet voor een evenwichtige en  uitnodigende kerk voor vrouwen en mannen. De uitkomst van deze bijeenkomst zal worden meegegeven naar Rome voor het vervolg van het synodale proces. 

Laetitia van der Lans (1965) is theoloog en communicatiedeskundige. Ze werkte jarenlang voor de KRO-RKK en is directeur van De Zalige Zalm, uitgever van parochie- en kerkbladen. Laetitia is geworteld in de katholieke kerk en hoopvol over de bewegingen die paus Franciscus in gang zet. Ze maakt zich sterk voor de positie van vrouwen in de  rooms-katholieke kerk.

Opgeven via: administratie@nicolaas-parochie.nl

Antoinette, Astrid en José

website: vrouw in onze kerk

Gegevens

Datum:
12 maart 2024
Tijd:
19:30 tot 21:00
Site:
https://sites.google.com/view/vrouw-in-onze-kerk

Locatie

nicolaaskerk
Prins Hendrikkade 73,
Amsterdam, Noord Holland 1012 AD Nederland
+ Google Maps

Organisator

Vrouw in onze kerk
E-mail
vrouw.in.onze.kerk2@gmail.com
Bekijk de site van Organisator