MARIËNBURG zoekt uitbreiding van het bestuur

Wat we zoeken zijn schapen met vijf poten, maar in individuele gevallen geval is vier ook goed. Vrouwen hebben geen streepje voor, maar zijn niettemin bijzonder welkom. Want vernieuwing van kerk en geloof is te belangrijk om overwegend aan mannen over te laten.

Profiel van een bestuurslid

Onderstaand profiel is meer richtinggevend dan normatief.

1. U ziet mogelijkheden voor vernieuwing van kerkelijk en/of  religieus leven in huidige maatschappij, vanuit de christelijke traditie
  2. U houdt wel van debat in katholieke en christelijke kring
  3. U heeft enige ervaring met bestuurswerk in het vrijwilligerswerk
  4. U wil  creatief meedenken om samen met andere bestuursleden en met geledingen in de vereniging iets als beleid te ontwikkelen
  5. U kunt prettig samenwerken met mensen van verschillende pluimages
  6. U waardeert pluriformiteit en kan hier constructief mee om gaan

Officiële procedure

Dit bericht op de website is een aankondiging van bestuursverkiezingen, zoals beschreven in artikel 2.2 van het Huishoudelijk Reglement van Mariënburg. Leden en afdelingen kunnen kandidaten kenbaar maken aan het bestuur.

Bestuursleden worden benoemd door de Algemene Vergadering (AV). Zij worden voorgedragen door het bestuur. Het bestuur brengt aan de AV een gemotiveerd stemadvies uit.

De voorgestelde kandidaten worden in de gelegenheid gesteld zich te presenteren in de
ledeninformatie die wordt meegezonden met het magazine in maart, en op de website van de
vereniging. De kandida(a)t(en) moeten aangeven hun eventuele verkiezing te aanvaarden.

De AV kan bij de aanvang van de vergadering besluiten om ter vergadering nog andere
kandidaten toe te laten. Deze kandidaten krijgen de gelegenheid om zich ter vergadering voor
te stellen.

Bestuursleden verdelen hun taken in onderling overleg, behalve de voorzitter die in functie wordt benoemd.

Suggesties voor kandidaten?

Heeft u suggesties voor een of meer kandidaten? Of wilt u zichzelf kandidaat stellen?
Dan kunt u namen en contactgegevens per email doorgeven aan Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken. .