Princeton University

Advertentie Trouw

Vitaal Kwartaal

De Mariënburgvereniging organiseert tot aan Kerst acht bijeenkomsten:

Klik <HIER> voor informatie over de Algemene Vergadering op 2 oktober 2021 | Domstad Utrecht

Klik <HIER> voor informatie over de geloofsgesprekken met Alex van Heusden, Julia van Wel, Henk Baars en Margreet Spoelstra

Klik <HIER> voor informatie over de symposia: ‘Nieuwe rituelen bij bijzondere levensmomenten' met Andries Govaart

Omdat twee bestuursleden aan het einde van hun benoemingstermijn zijn, zoeken wij mensen die ons bestuur willen versterken.

- Bent u kritisch katholiek?

- Voelt u zich betrokken bij onze vereniging?

- Wilt u meedenken over en meewerken aan de toekomst van onze vereniging?

- Kunt u een keer in de vier weken een paar uur ’s middags vergaderen (live of online)?

- Kunt u goed overweg met uw pc zodat ook tussen de vergaderingen overleg mogelijk is?

Stuur dan een e-mail met uw contactgegevens, achtergrond en motivatie naar Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken.

Hans Küng

Op 6 april 2021 is de Zwitserse theoloog Hans Küng overleden. Zowel zijn kritische houding ten aanzien van de rooms-katholieke kerk als zijn inspanningen ten aanzien van oecumene en interreligieuze dialoog zijn van onschatbare waarde. Klik hieronder op "lees meer" voor het artikel dat het Mariënburg Magazine in 2020 aan deze grote denker wijdde.